Fysiotherapie, Fysiotherapeut, Fysiotherapiepraktijk, Fysio, Beek, Kuijs Fysiotherapie, Fysiofitcare, manuele therapie, rugpijn, rugklachten, nekpijn, nekklachten, schouderpijn, schouderklachten

Manuele Therapie

Beter functionerende gewrichten

Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten functioneren van de gewrichten en aan de andere kant uw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Bij manuele therapie behandelt de therapeut vooral klachten aan uw rug, nek, armen of benen. Daarnaast kunt u vaak ook bij de manueel therapeut terecht voor andere klachten zoals houdingsproblemen en hoofdpijn.

Openingstijden

  • Maandag:      8.00 – 20.15 uur
  • Dinsdag:        8.00 – 20.00 uur
  • Woensdag:    8.00 – 17.30 uur
  • Donderdag:   8.00 – 19.45 uur
  • Vrijdag:           8.00 – 17.30 uur
Fysiotherapie, Fysiotherapeut, Fysiotherapiepraktijk, Fysio, Beek, Kuijs Fysiotherapie, Fysiofitcare, nekpijn, nekklachten

Effecten direct merkbaar

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt gelijk een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Wat is een manueel therapeut?

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Noor 1 klein 1

De intake

De manueel therapeut zal tijdens de intake een diagnose opstellen op basis van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. De uitkomst van de diagnose geeft de therapeut de mogelijkheid om een persoonlijk behandelplan voor u op te stellen. Dit behandelplan richt zich volledig op het verbeteren van de beweeglijkheid van uw gewrichten.

Noor Vansteenvoort is de manueel therapeute bij Kuijs Fysiotherapie.

Heeft u klachten aan uw rug, nek, armen of benen, hoofdpijn of heeft u problemen met uw houding? Neem dan contact op met de praktijk door te bellen naar 046 – 437 16 57, te mailen naar info@fysiofitcare.nl of door het contactformulier op de website in te vullen!

  • Maak een afspraak: