Dry Needling

Dry Needling richt zich op de behandeling van, meestal al langer bestaande spierklachten en behoort tot het domein van de fysiotherapeut.

Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Meestal is er direct verbetering te zien!

 

Wat is een spierverharding (myofasciaal triggerpoint)?

Een myofasciaal triggerpoint (pijnlijke spierverharding) is een (zeer) drukpijnlijke plek in een spier. In de spierbuik van deze spier kan men een strakke streng waarnemen waarin een plaatselijke verdikking zit (‘knoop’). Deze plek is pijnlijk wanneer er druk op komt en kan voor een karakteristieke uitstralingspijn zorgen. De patiënt herkent in de uitstralende pijn zijn klacht. Een myofasciaal triggerpoint veroorzaakt vaak een veranderde spierfunctie (spierkrachtafname, spierverkorting etc.)

Openingstijden

  • Maandag:      8.00 – 20.15 uur
  • Dinsdag:        8.00 – 20.00 uur
  • Woensdag:    8.00 – 17.30 uur
  • Donderdag:   8.00 – 19.45 uur
  • Vrijdag:           8.00 – 17.30 uur

Dry Needling in de praktijk

Onderzoek

De gespecialiseerde fysiotherapeut zal allereerst middels een gesprek en onderzoek proberen om uw klacht(en) goed te analyseren. Er wordt gekeken of er verhardingen in spieren aanwezig zijn en of deze verhardingen een oorzaak kunnen zijn van de pijnklachten en/of het niet goed functioneren van deze spier.

Fysiotherapie, Fysiotherapeut, Fysiotherapiepraktijk, Fysio, Beek, Kuijs Fysiotherapie, Fysiofitcare, Dry Needling

Behandeling

Bij Dry Needling wordt er met behulp van uiterst dunne naalden nauwkeurig in de spierverhardingen van de spier geprikt. Door het gericht prikken met een naaldje vindt er een reflexmatige aanspanning van de spier plaats, waarna de spier zich direct weer zal ontspannen. Veelal treedt de voor de patiënt zo bekende uitstralingspijn op. Het komt voor dat u wat gaat zweten en dat u zich even naar of vermoeid voelt maar dat gaat snel weer over. Het kan zijn dat u gedurende enkele uren tot maximaal 2 dagen een beurs gevoel heeft op de plaats waar geprikt is. Een enkele keer kan een arm of been eerst wat slap en vermoeid aanvoelen. De patiënt ervaart na een Dry Needling behandeling naast pijnvermindering meestal direct een voelbare daling in de spierspanning en een verbeterde beweeglijkheid en kracht in betrokken spieren. Ook bij sportblessures is de triggerpointbehandeling een uitstekend middel om de goede voorwaarden te creëren voor belastbaarheidverhoging middels training.

Tom Beckers kleur bijgesneden klein

Dry Needling als onderdeel van een totale behandeling

Het advies is om de behandelde spieren te stretchen en vervolgens de spieren weer voldoende belastbaar te maken middels oefen- en trainingstherapie. De dry needling maakt dan ook deel uit van een totaal behandelconcept om tot herstel te komen.

Kosten
Bij Fysiotherapie Kuijs maakt Dry Needling deel uit van de gehele behandeling fysiotherapie. Indien uw aanvullende verzekering fysiotherapie dekt, dan vallen ook de kosten voor Dry Needling hieronder.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

Tom Beckers en Jessey Schins zijn de Dry Needling-therapeuten van Kuijs Fysiotherapie.
Heeft u klachten of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Jessey klein met filter
  • Maak een afspraak: