. . .gezond zijn is bewegen

Programma 50+ -bewegen

Dit is een fitness-bewegingsprogramma voor de 50+er. Een totaalprogramma waarbij alle grote spiergroepen worden versterkt, alle gewrichten in beweging worden gezet en het uithoudingsvermogen wordt getraind.

U heeft de keuze tussen oefenen in groepsverband of trainen via een individueel programma.

* GROEPSTRAINING: In kleine groepen van maximaal 10 personen, rekening houdend met eenieders fysieke mogelijkheden. Training op maat dus maar dan in groepsverband

* INDIVIDUELE TRAINING: Er wordt samen met u een trainingsprogramma op maat voor u samengesteld. U traint dus met uw eigen trainingsprogramma maar wel met meerdere mensen tegelijkertijd. Dit heeft dus enerzijds het voordeel dat u een, op uw persoon afgestemd, trainingsprogramma volgt maar dat u ook de voordelen ervaart van het samen trainen in een groep: u stimuleert elkaar en maakt trainen ook een stuk gezelliger.

Programma 50+ -bootcamp

Bootcamp is een groepstraining waarbij in de buitenlucht gewerkt wordt aan conditie, kracht en stabiliteit van het hele lichaam. Het is een speelse manier van bewegen en is bedoeld voor mensen van 50 jaar en ouder die op een plezierige wijze in beweging willen blijven en graag in de buitenlucht sporten. Heeft u lichamelijke klachten, dan kunt u dit aangeven tijdens de intake en dan zal daar tijdens het programma rekening mee worden gehouden. Iedereen kan dus op zijn eigen niveau meedoen.
Bij slechte weersomstandigheden kan de training indoor plaatsvinden.

Werkwijze

DE INTAKE
Elk programma begint met een persoonlijk gesprek, de intake. Tijdens dit gesprek vragen we naar uw trainingsdoelstellingen en uw persoonlijke wensen. We brengen uw gezondheid in kaart en via metingen krijgen we een beeld van uw conditie. Heeft u lichamelijke klachten dan kunt u dat aangeven en kunnen we er bij de samenstelling van het programma rekening mee houden. Samen met u bekijken we vervolgens welk programma voor u het meest geschikt is en gaat de training beginnen.

DE TRAINING
De training vindt plaats in de fitnesszaal van Kuijs Fysiotherapie FysioFitCare onder leiding van de beweegcoach. 

DE EVALUATIE
Om de 3 maanden wordt met u een evaluatiegesprek gehouden waarin de behaalde resultaten en uw ervaringen worden besproken. Aan de hand hiervan kan het trainingsprogramma worden aangepast.

Afspraak

Wilt u een afspraak maken?